Loreen Eurovision 2012

Suedia a castigat finala Eurovision 2012, care a avut loc ieri seara, la Baku, in Azerbaijan.

Loreen a iesit pe primul loc, obtinand 372 de puncte, fiind urmata de simpaticele babete din Rusia, care au primit 259 de puncte si de Serbia, cu 214 puncte.

Mandinga, formatia care a reprezentat Romania la acest concurs cu “Zaleilah“, nu a reusit sa intre in top 10, obtinand doar 71 de puncte, plasandu-se astfel pe pozitia a 12-a.

Pasha Parfeni, din Republica Moldova, a primit locul 11, cu piesa “Lautar” (81 puncte).

Victoria lui Loreen a fost una binemeritata, ea era deja una din favoritele publicului, inca de dinainte de finala. Piesa ei, “Euphoria“, a fost una dansanta, extrem de bine interpretata, iar show-ul a fost simplu, dar de efect. Ea a demonstrat ca nu trebuie sa te dezbraci ca sa obtii voturi.

Bunicutele rusoaice Buranovskiye Babushki au facut o figura placuta cu “Party For Everybody”, iesind pe locul secund. Lumea le-a votat pentru ca au fost amuzante, clar ceva iesit din comun pentru Eurovision.

Željko Joksimović din Serbia a reprezentat surpriza show-ului, deoarece piesa “Nije ljubav stvar” a fost interpretata in limba lui natala. El a reusit sa cucereasca publicul cu o voce buna, atitudine pe scena si o balada care va face furori prin balcani.

Mandinga pornise ca una din cele 5 favorite, insa s-a clasat abia pe locul 12. Elena a cantat muuult mai bine ca in semi-finala, desi vocea ei a avut doua scapari.

Marele dezavantaj pentru echipa romana a fost lipsa show-ului, ne trebuie o coregrafie mai antrenanta. In plus, au existat alte voci mult mai bune decat a ei (Spania sau Azerbaijan), astfel ca noi nu am avut cu ce sa compensam lipsa energiei pe scena.

Bineinteles ca votul regional a primat, iar noi ar trebui sa ne revizuim criteriile dupa care trimitem reprezentanti la acest concurs. Formula pentru piesa castigatoare este: voce buna, live+pisa ritmata, cat mai eurodance+super show.

Puteti vedea cum au votat tarile aici, iar clasamentul aici.

Care au fost favoritii vostri?

Leave a comment